Skabe mere hoved plads – kunsten at forenkling

Folks liv er i dag spækket med store projekter, ideer, to-do lister, ærinder, ting, vi bør gøre, ting, vi kunne gøre, pligter og forpligtelser. Ingen overraskelse, at mange af os føler, at vi næppe har tid til at gøre de ting vi skal gøre (eller tror vi nødt til at gøre), lade alene fritid til montering i noget ekstra.
Hvorfor insisterer vi på at holde os selv så travlt? Vi har trænet os til at tro, at for at være optaget forbedrer vores chancer for succes i denne verden. “Ingen smerter, no gain”-mentalitet. Vores sind elsker også, at være aktiv. For mange høje opnå typer er idet “mental timeout” det samme som dovenskab!
Travlhed er ikke nødvendigvis en dårlig ting-ofte vi udrette en masse i vores travle liv. Men når vi kommer til et punkt, hvor aktivitetsniveauet er kører vores liv, er det tid til at handle! Spørg dig selv:
Hvorfor vælger jeg at tage på alle de ting jeg gør?
Forstår jeg rigtigt hvad der driver disse valg?
Hvad er de ting jeg ikke at jeg gerne vil, fordi jeg er for travlt?
Angiv forenklingsprocessen. Det lyder bedragerisk let men virkeligheden er normalt anderledes. Det er svært at give slip på ting, som du har investeret tid, penge og følelser ind.
Jeg foreslår, at folk ser på 3 områder:
For det første stop gør ting-bare stoppe. Vælge 2 eller 3 aktiviteter (såsom projekter, Udvalget medlemskaber eller DIY hjem aktiviteter) og beslutter ikke at gøre dem. Det er det første store skridt.
Andet, undersøge alle de gode ideer du har i dit hoved – tingene du holder tænker om at tage op mentale rum (finansielle mål, som skal gå i opfyldelse, at blive en størrelse 10, ønskedrømme). Du har gjort OK i dit liv uden disse ting hidtil, og chancerne er, at du vil fortsætte med at overleve. Give dem.
For det tredje, mindske eller fjerne dine ærinder. Disse lusket timewasters tygge op en masse fysisk og mental energi. Hvis du ikke har ‘ gjort dem, du tænker på at gøre dem, og når de er færdig, du ofte har brug at gentage dem fra måned til måned! Med teknologien rundt i dag er der meget få ærinder, der skal tage tid. Regningen betaler, præsenterer shopping, købe – alle disse ting kan gøres på en brøkdel af din tid på internettet, eller kan outsources.
Virkeligheden er, hvis vi ikke har noget bedre at gøre, vi vil holde gør alt det vi normalt gør – de ting, der holder os travlt. Forenkle dit liv og gøre tid til at finde de bedre ting at gøre. Garanteret, vil du nyde det.