Fugleinfluenza og dens mulige indvirkning i indiske økonomi

Fugleinfluenza har ramt Indien på en lille skala lige nu. Det er endnu at blive en væsentlig årsag til bekymring for landet. Der er dog tegn at den indiske regering og befolkning tager denne trussel mere alvorligt. Der har allerede et kæmpe initiativ til frasortering af tusindvis af kyllinger for at forebygge influenza spredes over hele landet. Lige nu, de vigtigste ramte område er den vestlige stat af Maharshta. De økonomiske konsekvenser af denne krise har ikke endnu blevet målt, men det er sandsynligt at forårsage alvorlige skader på den indiske økonomi i flere sektorer, hvis influenza spredes i andre dele af landet.
Den første og direkte offer for kriserne vil naturligvis være fjerkræindustrien. Indianerne er en af de største forbrugere af fjerkræ fødevarer i verden. I ægget produktion Indien er den fjerdestørste land og i tilfælde af den årlige omsætning af denne industri er næsten 6.76 milliarder dollars og mere end 5 millioner mennesker tjener deres levebrød. Ingen væsentlig har forsøgt så vidt til at anslå den tab industri på grund af bird flu kriser. Lederne af fjerkræ Federation of India forsøger deres bedste for at minimere tabet. De har udtrykt deres optimisme at værst er overstået og kriserne er næsten gået Indien men ikke alle er så optimistisk. Prisen på kylling er faldet betydeligt i mange dele af Indien, og hvis denne tendens fortsætter derefter det vil påvirke tusindvis af fjerkræ iværksættere og landmænd.
Eksportpotentiale i denne industri vil blive beskadiget som den lokale efterspørgsel. I nyere tid viste Japan interesse i at importere fjerkræprodukter fra Indien. Naturligvis, denne eksport mulighed vil lide et alvorligt tilbageslag. Tilstødende Bangladesh har taget stærke foranstaltninger for at stoppe indgangen til nogen indiske fjerkræprodukter i landet. Nepal gå i vejen for Bangladesh også. Indiens eksport i denne sektor vil således lider meget i de kommende dage.
Efter fjerkræindustrien vil turisme lide i indiske økonomi. Indien er et af de mest attraktive turistmål i hele verden. Nu er højsæson for landets turistindustri, fordi det er forår gang i de fleste dele af landet og vejret er dejlig-ikke varmt eller koldt for meget. Da det er bare tidlige dage for fugleinfluenza i Indien, som turisme er endnu at blive berørt, men hvis krisen fortsætter derefter turisme kan lide samme måde fjerkræsektoren. Hvis der sker en betydelig forringelse af ankomsten af udenlandske turister ville at effekt flyselskaber industrien også. Omkring en halv million turist kom til at besøge landet i januar 2006, hvilket er mere end 15% højere end januar 2005. Flere turister betyder mere udenlandsk valuta og mere beskæftigelse til lokalbefolkningen. Indiske luftfartsindustrien voksende på et meget hurtigt tempo også på grund af den seneste økonomiske boom.
Nyheden om fugleinfluenza har medført et fald i efterspørgslen fjerkræet produkter. Mennesker vil være tilbøjelige til at købe flere fårekød og fisk til at opfylde deres krav af protein. Det er bestemt ikke meget gode nyheder for et land med mere end 1 milliard mennesker. Maharastra er en af de mest udviklede provinser i Indien. Mumbai (tidligere kendt som Bombay) port, Børsen og de vigtigste filmindustri (bedre kendt som Bollywood) er beliggende i denne provins. Forstyrrelse af dagligdagen i Maharastra kan få alvorlige konsekvenser for den samlede økonomi i landet.
Det er stadig meget tidligt at sige på om indiske økonomi ville lide et alvorligt tilbageslag eller ej for aktuelle bird flu krise. Men denne krise kun minder os om den konstante usikkerhed af international business samt nødvendigheden af at tage bedre pleje af vores miljø. Indien er et meget fattigt land og er virkelig dårligt udstyret til ansigt en nødsituation, hvis influenza spredes til mennesker i stor skala.
Kilde: